Projecten

Afbouw Carpe Vesperum

In november 2023 kwam de RVS tanker van 110×11,45m van Tonny van Strin aan in Nederland en konden we beginnen aan de afbouw.

We gingen droog op de werf bij Ruijtenberg Shipyard, tevens gevestigd in Raamsdonksveer, waar we in razendsnel tempo een kopschroefunit, een spudpaal, roerkokers, spoilers, koelers en buitenboord afsluiters inbouwden, onder toezicht van Hans Hooimans, en zo eens in de week onder het scherp oog van Tonny zelf.

De afbouw was los en al snel kwam PSI aan met vrachtwagens vol RVS pijpen en afsluiters. Doordat zij deze op voorhand al konden maken lag meteen heel het dek vol gebouwd. EMS bracht de kabels en kasten en deze werden ook meteen geïnstalleerd en het isoleren en timmerwerk werd gedaan door Willemsen Interieurbouw & scheepsbetimmering.

Al snel vielen alle eindjes aan elkaar en konden ook de kleinere onderaannemers hun werk verrichten. Op 14 maart 2024 was de Mts Carpe Vesperum gereed voor haar werf proefvaart, van Raamsdonksveer naar Heusden en weer terug. 

Precies één week later, op 21 maart 2024 vond – onder grote belangstelling – de officiële en tevens succesvolle proefvaart plaats in Willemstad. Hiermee kan het schip officieel beginnen aan haar eerste reis.

Slide Heading
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Klik Hier
Vorige slide
Volgende slide

Zilvermeeuw Z9 - Eventship

Deze elektrisch aangedreven rondvaartboot is in april 2023 opgeleverd. Samen met onze onderaannemers hebben wij de gehele casco- en afbouw van het schip verzorgd. De rondvaartboot biedt plaats aan zo’n 250 gasten op de drie dekken en kan worden ingezet voor rondvaarten, evenementen, feesten en partijen.

Vorige slide
Volgende slide

JBIT J-Tube en boatlanding installation tool

Voor het installeren van constructies op monopiles hebben wij deze JBIT gebouwd. De gehele constructie is afgenomen door DNV GL. Voor dit project hebben wij een nieuwe lasmethode kwalificatie gehaald waardoor wij nu in staat zijn om branch connecties tot 25 graden te lassen in iedere positie. 

Vorige slide
Volgende slide

HSD-Basket

In opdracht van van Oord hebben wij een HSD Basket verbreedt. Deze HSD Basket wordt gebruikt voor een stillere installatie van windmolenfundaties op zee ter bescherming van zeezoogdieren door middel van geluiddempers. 

Stern Ramp 13,8 x 10m

In opdracht van TMS hebben wij een vrijwel complete Stern Ramp van 13,8 x 10 m geproduceerd welke ingezet zal worden voor het verlenen van humanitaire hulp.

We hebben de Vessel, en Quay Flap samengesteld, afgelast en op locatie geconserveerd.

Op locatie hebben we verder nog diverse machinale bewerkingen uitgevoerd. Vervolgens is deze via het water getransporteerd.

Vorige slide
Volgende slide

Afbouw MTS Boxster 135 x 15

Voor de afbouw van deze tanker hebben wij diverse componenten geleverd en de compelete afbouw mogen verzorgen op onze locatie Keizersveer te Raamsdonksveer.

In de machinekamer van het achterschip hebben we de hoofdmotor inclusief keerkoppeling geplaatst samen met diverse systemen zoals het brandblus, smeerolie, vuilwater en lens-ballast systeem.

In de machinekamer van het voorschip hebben we de boegschroefinstallatie geplaatst samen met diverse systemen. Beide machinekamers hebben we voorzien van een vloer van aluminium traanplaat met celrubber.

Naast de werkzaamheden in machinekamers hebben we nog diverse andere werkzaamheden verricht. Zo hebben we de nooduitgang van de woning geplaatst, diverse ankerlieren, kettingen en ankers geplaatst en de uitlaten van het voor- en achterschip verzorgd inclusief hoogglans rvs afwerking.

Ten slotte hebben we in de ladingzone alle bedieningen met bijbehorende rvs kabelpijpen,  ladingpompen en rvs overstappen geplaatst. 

Vorige slide
Volgende slide

Verbouwing MS Amigos

Voor de MS Amigos hebben wij, samen met diverse onderaannemers, de verbouwing mogen verzorgen. P.C. Kamp heeft hier voornamelijk het ijzerwerk uitgevoerd.

Zo hebben we de woning voorzien van een nis in het roefdek. Dit zodat de nieuwe stuurhut ca 80cm verder de roef in kan zakken. Dit zorgt ervoor dat de MS Amigos een lagere kruiplijn heeft gekregen. Ook hebben we het plaatsen van de autokraan verzorgt.

Verder zijn er door P.C. Kamp diverse kleinere werkzaamheden verricht. Denk hierbij aan het maken, plaatsen of aanpassen van trappen, bolders, tanken, beugels, leidingwerk, scepters en dergelijke.


Ten slotte zijn ook alle raam en deur kozijnen van een nieuwe indeling voorzien.

Ook is de complete betimmering van de woning en het loodgieters werk vernieuwd. 

Vorige slide
Volgende slide

Boatlanding en bolders

In opdracht van Neptune Repair heeft P.C. Kamp 2 stuks Boatlanding mogen maken compleet met ladder en bordes. Op basis van de aangeleverde tekeningen hebben we alle buizen uitgeslagen en op maat gesneden. Vervolgens alles samengesteld, afgelast en getransporteerd naar locatie.

Aanvullend voor dit project hebben we ook 10 stuks dubbele bolders geproduceerd en geleverd. Plaatsing aan boord is door de klant zelf gerealiseerd.

 

Vorige slide
Volgende slide

Project 2 stuks deelbare multicat 12x5 mtr 2019

In opdracht van Neptune Shipyards B.V. hebben wij 2 deelbare Multicats 12x5mtr mogen bouwen. Dit is in 14 weken gerealiseerd, zowel casco als de complete afbouw. Hij is gebouwd onder keur van Bureau Veritas en vaart onder de Franse vlag. Door een koppel systeem zijn deze Multicats gemakkelijk los te koppelen en te vervoeren met een vrachtwagen.

Voortstuwing: 2x Doosan L126 TIH 266kw 1800tpm.
Schroeven: 2x ø 825 mm
Bollardpull: 6.0 ton
Dekkraan: 10.0 ton

Vorige slide
Volgende slide

Verbouwing / hermotorisering duwboot 17,20 X 6,40

Voor de duwboot Walrus V hebben wij diverse verbouwingen uit mogen voeren.
Ook hebben we 2 stuks volvo D16 met Twin Disc MGX 5170 DC mogen plaatsen.

  • Van kielkoeling naar beunkoeling omgebouwd.
  • Uitlaat dempers in achter piek.
  • Stuurhutkolom en stuurhuis.
  • Ankerlieren voor en achter.
  • Diverse rvs- deuren, roosters en leidingwerk.
  • Aluminium vloer.
  • Novec blussysteem.
  • Fendering.
  • Lens en dekwas systeem.
  • Gasolie tank appendages.